IMG_1532

Hans Ålenius och Peter Ålenius

 

Aleni Travel

Aleni Travel är en liten familjeägd resebyrå som är specialiserad på framför allt längre skidresor till Österrike. När du väljer att resa med Aleni Travel till Österrike är vår målsättning att erbjuda dig en personlig och oförglömlig skidsemester.

Hans Ålenius, en av ägarna till nuvarande Aleni Travel har varit med och arrangerat resor till Österrike under 50 års tid. Med denna erfarenhet och kunskap kan AleniTravel erbjuda dig en skidsemester i Österrike där du får uppleva några av Österrikes bästa skidområden under en och samma vecka.  Beroende på väder, vind och snöförhållanden så väljs destinationen för dagen så att du som resenär skall få den bästa möjliga skidåkningen under alla dagar i  Österrike.

AleniTravel grundades av Hans Ålenius och drivs idag av Hans själv samt hans  söner, Peter Ålenius och Martin Ålenius.

IMG_1755

Martin Ålenius

Aleni Travel har sitt ursprung från Valbo Buss 

Redan 1925 började Hans morfar och farfar bedriva busstrafik i Valbo. Valbo Buss bedrev främst linjetrafik i Gävle trakten. Allt efter tiden gick utvecklades verksamheten och beställningstrafiken blev allt starkare. Det blev då naturligt att marknadsföra och sälja tjänster kring själva resan. 1969 genomfördes den första resan till Österrike och Zell Am See. Det var då en vanlig linjebuss från Valbo  som då på den tiden var helt utan några moderniteter. 1976 bildades Resebyrån Valbo Resetjänst av Hans och hans två bröder Calle och Anders. 

1987 så öppnades också en filial i Stockholm för att bredda verksamheten, där det förutom resor till Österrike och i svenska fjällen, även fokuserades på konferens och gruppresor.

2003 bildade Hans ett eget företag för verksamheten i Stockholm, och Aleni Travel grundades. Resorna både inom Sverige och framför allt till Österrike fortsatte under åren, och 2019 var det 50 års jubileum av resor till Österrike. Hans som under årens lopp skapat ett stort kontaktnät i Zell Am See blev ordentligt uppmärksammad. Nu sedan ett antal år tillbaka är sönerna Peter och Martin involverade i verksamheten så målsättningen är satt på kunna fortsätta arrangera resor även de kommande 50 åren då vår passion för skidåkning och kunna leverera en skidsemester i världsklass till våra resenärer ger oss en sådan glädje tillbaka.